Bahan A
Roti 10 keping
2 cawan susu segar
Bahan B
4 sudu gula
2 biji telur
2 sudu mentega
1 sudu tepung jagung
1 sudu kecil esen vanila
krismis secukupnya
Bahan Sos Kastard
1 cawan susu segar
4 sudu gula
1 sudu kecil esen vanila
2 sudu tepung kastard
Cara-cara membuatnya:
1.Roti dicarik-carik kecil dan masukkan dalam dulang pembakar
2.Tuangkan susu dan rendam selama 30 minit
3. dalam bekas yang lain kacau bahan B kecuali kismis sehingga sebati.
4. kemudian masukkan bancuhan tadi kedalam roti yang direndam
5. Taburkan kismis diatasnya.
untuk sos kastard:
bancuhkan kastard dengan sedikit air. kemudian campurkan dengan susu segar, gula dan esen vanila.
Didihkan kesemua bahan tadi sehingga sedikit pekat.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan